Het aanschaffen van een bedrijfswagen kan een te grote investering in één keer zijn. Een goede manier om die investering te spreiden is door de bedrijfswagen te financial leasen. Maar wat houdt financial lease precies in? En wat zijn de voordelen van financial lease? In dit blog zullen we al deze vragen beantwoorden, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je een besluit neemt.

Hoe werkt financial lease? 

Financial lease is een vorm van financiering, waarbij je in feite een auto koopt op afbetaling. Deze leasevorm wordt dan ook vaak gebruikt als alternatief voor een lening of krediet bij een bank. Je spreekt van tevoren een looptijd af en betaalt voor de duur van het contract een vast bedrag per maand. Hierbij word je direct de economische eigenaar van de bedrijfswagen, terwijl de leasemaatschappij tijdens het contract nog de juridische eigenaar blijft van het voertuig. Zodra het leasecontract afloopt en het volledige leasebedrag is afbetaald, ben je de volledige eigenaar van de bedrijfswagen.

Voordelen van een financial lease bedrijfswagen

Een bedrijfswagen financial leasen biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een bedrijfswagen. Zo heeft het onder andere de volgende voordelen:

  • Lage maandelijkse kosten – Financial lease biedt lagere maandelijkse kosten dan een lening bij een bank
  • Flexibiliteit – Door te leasen kunnen bedrijven gemakkelijk inspelen op veranderingen in de markt
  • Kosten spreiden – Door te leasen kunnen bedrijven de kosten van het aankopen van een voertuig spreiden, zodat er geen grote investering in één keer gedaan hoeft te worden
  • Voorkom risico’s – Door het voertuig te leasen worden de risico’s verbonden aan het kopen van een voertuig vermeden
  • Geen aanbetaling – Financial lease vereist geen aanbetaling
  • Fiscale voordelen – Financial lease biedt diverse fiscale voordelen, waaronder investerings- en renteaftrek en btw-terugvordering 
  • Geen liquiditeitsrisico – Financial lease biedt de mogelijkheid om de financiële posities van het bedrijf te versterken

Eurocars Bedrijfswagens: Financial lease

Financial lease biedt dus veel voordelen voor bedrijven die een bedrijfswagen willen aanschaffen. Je profiteert van lage maandelijkse betalingen, diverse fiscale voordelen en meer flexibiliteit dan bij het direct kopen van een bedrijfsauto. Daarnaast biedt financial lease je ook de mogelijkheid om de aanschaf van je bedrijfswagen uit te stellen, zodat je je kapitaal voor andere zakelijke doeleinden kunt gebruiken. Kortom, een bedrijfswagen financial leasen is een uitstekende optie wanneer je behoefte hebt aan een bedrijfswagen!

Ben je na het lezen van dit blog helemaal overtuigd? Bekijk dan ons financial lease aanbod hier. Bezoek deze pagina als je graag nog meer wilt lezen over een financial lease bij Eurocars Bedrijfswagens.

Open WhatsApp
Hulp nodig?
Eurocars Bedrijfswagens
Welkom bij Eurocars bedrijfswagens. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?
This site is registered on wpml.org as a development site.