Elektrische, emissievrije bedrijfsauto’s zijn de toekomst. Vanaf 2035 is het namelijk verboden om nieuwe benzine- en dieselvoertuigen te verkopen, waardoor het steeds belangrijker wordt om eens goed te kijken naar elektrische bestelwagens. In deze blogpost bespreken we de voordelen en mogelijkheden van elektrische bedrijfswagens en de optie om een elektrische bedrijfswagen te financieren.

Voordelen van elektrische bedrijfswagens

Elektrische bedrijfswagens hebben tal van voordelen ten opzichte van traditionele bedrijfsauto’s, zoals:

  • Geen CO2-uitstoot. Elektrische bestelauto’s zijn schoon en duurzaam en veroorzaken geen luchtvervuiling. 
  • Geen geluidsoverlast. Elektrische bedrijfsauto’s zijn en rijden erg stil ten opzichte van traditionele bedrijfsauto’s. 
  • Minder onderhoud nodig. Elektrische bedrijfswagens hebben minder onderhoud nodig, waardoor je kunt besparen op de onderhoudskosten.
  • Waardevast. Aangezien de verkoop van nieuwe diesel- en benzinevoertuigen in 2035 verboden wordt, zullen tweedehands elektrische bedrijfswagens aantrekkelijker worden. Hierdoor zijn de bestelauto’s redelijk waardevast.
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA). De milieu-investeringsaftrek biedt je de mogelijkheid om de winst te verlagen met 36% van de kosten voor de nieuwe elektrische bedrijfswagen, met een kosten maximum tot €50.000. 
  • Geen motorrijtuigenbelasting. In 2023 betaal je voor een volledig elektrische auto nog geen motorrijtuigenbelasting. Dit belastingvoordeel geldt tot en met 2024. In 2025 ontvang je nog een korting van 75% op de motorrijtuigenbelasting. 
  • Subsidie. Als je een nieuwe elektrische bedrijfsauto wilt aanschaffen, kun je subsidie aanvragen (de SEPP en/of SEBA).

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een elektrische bedrijfswagen in plaats van een traditionele bedrijfswagen. 

Financiering van elektrische bedrijfswagens

Hoewel de voordelen van elektrische bedrijfswagens voor velen duidelijk zijn, kan het kopen van een elektrische bedrijfswagen voor sommige bedrijven een uitdaging zijn. Gelukkig is er altijd nog de mogelijkheid om het voertuig aan te schaffen middels financial lease. 

Financial lease biedt bedrijven de mogelijkheid om een elektrische bedrijfswagen te kopen zonder het volledige bedrag in één keer te hoeven betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag voor een vooraf afgesproken looptijd. Wanneer het contract eindigt en je alle betalingen hebt voldaan, ben je de volledige eigenaar van de elektrische bestelauto.  

Conclusie

In dit artikel hebben we diverse voordelen van elektrische bedrijfswagens besproken. Zo zijn elektrische bedrijfswagens duurzaam, milieuvriendelijk, helpen ze de CO2-uitstoot te verminderen, hebben ze lagere onderhoudskosten en bieden ze diverse financiële voordelen. Hoewel deze voordelen inmiddels bekend zijn bij de meesten, kan de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen een uitdaging zijn voor sommigen. Financial lease is in dat geval een goede oplossing, aangezien het de mogelijkheid biedt om de investering te spreiden over een langere periode. Investeren in een elektrische bedrijfswagen heeft dus niet alleen voordelen voor het milieu, maar kan ook voor jou voordelig zijn!

De voordelen van Eurocars Bedrijfswagens

  • Geen jaarcijfers nodig
  • Online kopen: niet goed, geld terug. Geen zorgen dus als de bedrijfswagen uiteindelijk toch niet bij je past!
  • Gratis thuisbezorgd door heel Nederland
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Eurocars Bedrijfswagens
Welkom bij Eurocars bedrijfswagens. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?
This site is registered on wpml.org as a development site.